Udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan“ bilježi svoju prvu godišnjicu postojanja. Bolji i ljepši „rođendanski poklon“ nisu mogli zamisliti, s obzirom da su u petak, 12. januara, uselili u nove prostorije. Velike zasluge pripadaju načelniku općine Velika Kladuša, Fikretu Abdiću, predsjedavajućem Općinskog vijeća Fikretu Bašiću, OO SDP Velika Kladuša i Adelu Eskiću, MZ Podzvizd i Neziru Šakanoviću, te mnogim privrednim subjektima i prijateljima Udruženja s čijom su pomoći nove prostorije ugledale svjetlo dana. Predsjednica Udruženja „Sutra je novi dan“, Nasija Džihanović, nije krila zadovoljstvo i sreću otvaranjem novih prostorija, te se zahvalila svima koji su na bilo koji način pružili pomoć.

Udruženje je prostorije dobilo od OO SDP Velika Kladuša, da bi ih u kratkom vremenskom periodu uz pomoć donatora i prijatelja renovirali. Prostor je službeno otvoren presjecanjem vrpce od strane najstarije članice Udruženja, Hasibe Sefić.

U večernjim satima organzirano je prigodno druženje za sve članove i prijatelje, gdje je proslavljena i prva godišnjica Udruženja koje trenutno broji 211 članova. Ukoliko želite pomoći radu Udruženja, to možete učiniti putem članarine, uplatom na bankovni račun ili pozivom na humanitarni broj.

Udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan“ osnovano je krajem 2016. godine s ciljem pružanja pomoći osobama koje boluju od bilo kojeg oblika karcinoma. Logotip Udruženja je u znaku poznate autohtone „Kladuške naušnice“ s rozom vrpcom, koja predstavlja Međunarodni znak u borbi protiv raka dojke. U godini dana postojanja, Udruženje je realiziralo nekoliko projekata, aktivnosti i druženja koji su rezultirali pružanjem neophodne edukacije građanima kada su u pitanju različiti oblici karcinoma. Već krajem mjeseca januara biće organizirano predavanje o karcinomu grlića maternice.

(Izvor: Radio Velika Kladuša)