Udruženje za pomoć oboljelima od karcinoma „Sutra je novi dan“ bilo je u petak, 20.10.2017.godine gost na posebnom druženju u velikokladuškoj mjesnoj zajednici Podzvizd.

Posted by Eldina Goletić Keranović on Friday, 20 October 2017

Naime, Vijeće roditelja kao glavni organizator događaja, uz podršku ostalih udruženja – OŠ Podzvizd, predsjednika MZ Podzvizd, udruženja žena Ašik Kladrma, te udruženja „Stari grad“ Podzvizd, odlučili su organizirati posebnu večer za sve one koji boluju od  bilo kojeg oblika karcinoma, uz stručno predavanje o pomenutoj temi, koje je održala doktorica Samra Alibegić.

Fotografija Eldine Goletić Keranović.

Program je zvanično počeo od 18.00 sati uz prigodnu večeru koje su organizatori pripremili svojim gostima, a dobrodošlicu su im poželjeli i najmlađi članovi folklorne sekcije ispred udruženja žena Ašik kaldrma, također iz Podzvizda, na čelu sa predsjednicom udruženja Zemirom Kapić.

Ono što je posebno začinilo ovu večer, bio je humani gest organizatora, koji su ispred svojih udruženja (njih ukupno pet) donirali 500,00 KM udruženju za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan“, te su uručili i dvije prigodne slike, kao znak zahvalnosti za odaziv na druženju. Ostatak večeri je nastavljen uz zabavni program.

Posted by Eldina Goletić Keranović on Friday, 20 October 2017

Napomene radi, udruženje „Sutra je novi dan“ svakim danom osvaja nove pobjede. Već smo pisali ranije da je udruženje dobilo svoje vlastite prostorije (koje iznose oko 28m2) ispred OO SDP Velika Kladuša, na čelu sa predsjednikom Adelom Eskićem, i to na period od 4 godine – bez nakande, pod uvjetom da udruženje iste renovira i dovede u stanje normalno za korištenje.

Upravo na pomenutoj večeri, predsjednik MZ Podzvizd, Nezir Šakanović obećao je predsjednici udruženja, Nasiji Džihanović, da će upravo MZ Podzvizd obezbijediti potreban materijal kao i radnike.

Već preko vikenda, Nezir je posjetio prostorije udruženja, te uzeo potrebne mjere i napravio spisak materijala koji je potreban za uspješno renoviranje. Također, preduzeća „Budo – Elektron“ i „Elektro Džanić“ podržali su ovo aktivnost doniranjem elektromaterijala za rješavanje problema oko napajanja električne energije. Članovi udruženja, Elvita Purić i Elvir Mehić dobrovoljno su se javili na stranici udruženja, i poručili da će donirati kuhinju, odnosno frižider, dok je simpatizerka udruženja, Delveta najavila da će na dan svečanog otvorenja prostorija donirati tortu.

Broj članova udruženja raste iz dana u dan, i trenutno premašuje brojku od  200 članova. Kako stvari stoje, udruženju „Sutra je novi dan“ predstoji lijepa i uspješna budućnost.