Udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan“ je početkom januara 2018.godine proslavilo svoju prvu godšinjicu postojanja i uspješnog rada. Kroz proteklu godinu dana, udruženje je uspješno realiziralo nekoliko dobrih aktivnosti, prikupilo veliki broj simpatizera i osoba koje svojom bezuvjetnom podrškom potpomažu rad ovog udruženja, kako bi se svim pacijentima koji boluju od bilo kojeg oblika karcinoma pružila potrebna podrška, ali i pomoć.

Svoj prvi rođendan udruženje je dočekalo u svojim prostorijama, a već od januara 2018.godine, pa u naredna tri mjeseca, upravo u ovim prostorijama će se odvijati besplatno psihološko savjetovanje za korisnike centra, odnosno članove udruženja.

Prva grupna aktivnost je već održana u ponedjeljak 22.01.2018.godine, a suradnju sa udruženjem uspostavio je velikokladuški psiholog Ensad Miljković.

Kroz rad sa psihologom, korisnici mogu dobiti dvije vrste usluga:

  1. Grupno savjetovanje – koje će se održavati svake sedmice. Idealan broj učesnika na grupnom savjetovanju je oko desetak, a ukoliko bude više zainteresiranih učesnika, tada će se radi organizacija više grupa. Osobe koje prisustvuju grupnom savjetovanju nisu obavezne prisutsvovati svakom sastanku, a druženje ovog tipa uglavnom će trajati između 60 i 90 minuta.
  2. Individualno psihološko savjetovanje – će se vršiti ponedjeljkom, utorkom i srijedom. Unaprijed je potrebno prethodno rezervirati termin. U ovisnosti od broja zainteresiranih učesnika, individualno savjetovanje će se vršiti svake sedmice, odnosno svako druge sedmice. Jedan termin savjetovanja uglavnom će trajati oko 50 minuta.

Ono što je bitno naglasiti, jeste da ukoliko korisnici usluga žele koristiti obje usluge, mog to svakako napraviti,a diskrecija je potpuno zagrantirana. Kroz rad sa pacijentima, povremeno će se odvijati i određene psihološke radionice. Više informacija moguće je pronaći na web stranici www.elis.ba ili na FB stranici Ensad Miljković RE&KBT Psihoterapeut.