U momentu kada je osnovano udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan“ bilo je neizvjesno kako će se stvari odvijati. Uvjeti oko realiziranja svih zacrtanih ciljeva nisu bili baš zadovoljavajući, posebice ako se uzme u obzir da je udruženje nekoliko mjeseci poslovalo bez sopstvenih prostorija.
Međutim, unatoč tom nedostatku, druženja pacijanata, članova i ostalih aktivista su se sprovodila nesmetano, baš kao i sve aktivnosti o kojima smo već pisali ranije.
Ipak, kažu da se upornost jednog dana pokaže. I u ovom slučaju to se pokazalo kao istinito. Udruženje je dobilo prostorije za neometan rad na period od četiri godine i to bez plaćanja najamnine.
No, prostorije su u devastiranom stanju. Potrebno ih je renovirati. Postavljalo se pitanje kako dalje?
Ali, odgovori su počeli stizati sami od sebi. Vrlo brzo, javio se veliki broj građana Velike Kladuše koji su donirali potrebne materijale, ali ne samo materijale, već i radnike koji će izvoditi radove u potpunosti.

I sve je počelo onog trenutka kada su riječi postale djela.
Mi ćemo i dalje donositi informacije o napretku uređivanja prostorija udruženja, za koje ne sumnjamo da će uskoro biti ukrašene na najljepši mogući način i spremne za korištenje.